– Det råder ingen tvekan om att kosten och livsstilen påverkar mitt hår

– Jag märker tydligt att mitt hår påverkas av min vardag, säger Hilde Viola Måkestad (25). En hälsosam kost, ett kosttillskott i reserv och en sund livsstil har gett henne ett friskt och välmående hår.

Influencern Hilde Viola Målestad har en hektisk vardag. Hon studerar vård, har tre jobb och tränar styrketräning minst tre till fyra gånger i veckan.

– Mina dagar är otroligt hektiska och det kan ibland bli lite stressigt. Ibland kan jag inte fokusera så mycket på träning och rätt kost som jag skulle vilja och det märker jag på mitt hår, säger hon.

Ohälsosam kost påverkar håret

Hon har erfarenhet av hur viktigt det är att äta rätt när kroppen är i rörelse – även för håret.

– Under hektiska perioder lägger jag därför extra fokus på att äta mycket grönsaker, frukt och bär. Särskilt produkter som innehåller vitamin C, säger hon.

Detta vitamin finns bland annat i jordgubbar, citrusfrukter, kiwi, blomkål och broccoli.

– Om jag äter ohälsosamt märker jag det snabbt på mitt hår. Då känner jag att det blir livlöst och jag tappar också mer hår än annars, säger hon.

Håret känns friskare

Utöver en hälsosam kost har Viola under den senaste månaden tagit Hair Luxious hårtillskott från Good for Me för att stimulera hårväxt. Ett kosttillskott för håret kan inte ersätta en hälsosam och balanserad kost, men det kan vara ett säkerhetsnät under perioder när det är svårt att få i sig de vitaminer och mineraler man behöver.

– Jag har tagit Hair Luxious vitaminer för håret i en månad nu och jag märker redan att mitt hår känns friskare och mindre fett. Jag började se resultat efter tre till fyra veckor, säger hon.

TRÄNAR MYCKET: Viola tränar styrketräning minst tre till fyra dagar i veckan. Det märker hon är bra för kroppen.

Det hår som växer ut känns också tjockare nu.

– Jag har tidigare tagit hårvitaminer och tycker att det är ett mycket bra tillskott att ta. Då är jag säker på att håret får de vitaminer det behöver och jag får ett friskare och finare hår, säger hon.

Tabletter och gummies

Hair Luxious är ett kosttillskott sammansatt av över 20 vitaminer, mineraler och naturliga extrakt. Dessa ska bidra till att håret förblir friskt och starkt.

Kosttillskottet finns både i tablettform och som tuggisar.

Hair Luxious innehåller bland annat:

  • Biotin. Bidrar till normal hårväxt.
  • Koppar. Bidrar till normal pigmentering av hud och hår.
  • Selen och zink. Underhåller håret.
  • B12 och järn. Spelar en viktig roll i celldelningsprocessen.

Produkten är vegansk och finns både för män och kvinnor.

Hair Luxious-serien med hårvitamin inkluderar även shampo och balsam för både män och kvinnor.

Bra hårvårdsrutiner

Bra hårvårdsprodukter är också viktiga för att håret ska förbli vackert, hälsosamt och för att du ska få håret att växa. Viola väljer shampo, oljor och leave-in-produkter anpassade för sitt blonda hår, eftersom hon är medveten om att blont hår ofta har fina hårstrån och behöver extra vård.

– Dessutom använder jag silkesöverdrag på kudden när jag sover. Det gör att håret inte fastnar och slits när jag rör på huvudet under natten, säger hon.

Nästan dagligen ger hon sig själv en hårbottenmassage för att hålla blodcirkulationen i hårbotten igång. Även detta sägs ha en positiv effekt på håret.

– Annars sover jag med flätor och försöker undvika att ha hårsnodd för ofta, för det vet jag att sliter på håret. En stram hästsvans gör att håret bryts lättare, säger hon.

Förlorade halva håret

Viola berättar att hon även märker att stress i sig kan påverka håret.

– Under en period stressade jag mycket, fick brist på vitaminer och hade låg sköldkörtelfunktion samtidigt. Jag visste inte att jag hade låg sköldkörtelfunktion då, men allt detta ledde till att jag förlorade halva mitt hår, säger hon.

EN MÅNED: Viola har brukt kosttilskuddet Hair Luxious i en måned.

EN MÅNAD: Viola har använt hårtillskottet Hair Luxious i en månad. Foto: Privat

Hon kunde dra av tofsar med hår från huvudet i duschen och det slutade med att håret blev både tunt och slitet.

– Det här fortsatte ända tills jag tog tag i problemen. Jag såg till att fylla på med vitaminer i kroppen, tog en paus från arbetet och upptäckte att jag hade låg sköldkörtelfunktion, säger hon.

 

Få ett bra introduktionserbjudande på Hair Luxious vitaminer för håret

Lita på dig själv

Det är bättre nu. Violas hår har vuxit och blivit längre och tjockare igen. Men hon har fortfarande fokus på att stressa mindre.

Hon vet hur viktigt det är för både håret och resten av kroppen.

Hennes bästa tips för att hantera stress är att lita på sig själv. Lär känna dig själv och din egen kropp och bekymra dig inte över saker du inte kan göra något åt.

– Det tar onödig tid från livet. Var positiv, andas djupt och kom ihåg att allt alltid löser sig, avslutar hon.